23948sdkhjf
Log ind eller opret for at gemme artikler
Få adgang til alt indhold på Food Supply
Ingen binding eller kortoplysninger krævet
Gælder kun personlig abonnement.
Kontakt os for en virksomhedsløsning.

Ny ISO-standard for fedt i chokolade

EU-laboratoriet Joint Research Centre har udviklet ny ISO standard for at måle vegetabilsk fedt i mælkechokolade.

Metoden er den første af sin slags, der bliver antaget som international standard af International Organisation for Standardisation (ISO).

Teknikken skal bruges til at håndhæve det såkaldte Chocolate Directive, som foreskriver, at europæisk chokolade ikke må indeholde mere end fem procent vegetabilsk fedt – udover kakaosmør.

Tidligere var det svært at afgøre om de oplyste mængder af vegetabilsk fedt og kakaosmør var korrekt, eftersom de to stoffers kemiske sammensætning minder utroligt meget om hinanden.

Det skabte tvivl og uenighed om hvorvidt, produkter af mælkechokolade levede op til diverse regler.

Efter to års vurdering er metoden nu godkendt af ISO og klar til brug.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.094