23948sdkhjf

DLG køber grovvareselskab i Tyskland

Datterselskabet HaGe køber 60 pct. af aktierne i grovvareselskabet Roth Agrarhandel GmbH.
Overtagelsen har virkning fra 1. januar 2010, og med en omsætning på ca. 1,7 mia. kr. er det et af de største private selskaber i Tyskland, DLG overtager.

– Med det nye setup med Roth-koncernen får DLG-koncernen en stærk strategisk samarbejdspartner i det østlige Tyskland. Det er vi meget glade for, da købet passer virkelig godt ind i vores investering i BSL-koncernen tidligere i år. BSL er nemlig allerede til stede i de her delstater med sine specialer inden for planteavl, siger Asbjørn Børsting, adm. direktør i DLG og tilføjer:

– Markedsområdet, som Roth dækker, rummer bl.a. store mængder kvalitetskorn, hvor der vil være oplagte synergier til HaGe, der i dag indtager en position som Tysklands største eksportør af brødhvede. Endvidere er der også interessante muligheder for et tættere samarbejde med vores nye store foderfabrik HaBeMa på Hamburg Havn.

Roth Agrarhandel blev grundlagt i 1965 af Otto Roth, der fortsætter som aktionær i det nye driftsselskab, der lejer bygninger og anlæg.

Hovedafdelingen ligger i Kirchhain i Hessen med et tæt afdelingsnet i de tre ovennævnte delstater. I alt er der 140 medarbejdere i Roth Agrarhandel.
Læs mere om: DLG
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078