23948sdkhjf

Fødevareindustrien venter fremgang i 2010

Over halvdelen af de 250 virksomheder, som DI Fødevarer har som medlemmer, venter fremgang i omsætningen i 2010 i forhold til året før.
Alt tyder således på, at sektoren har fundet vejen ud af krisen. Lidt over 5 pct. af virksomhederne i fødevareindustrien ser endda ekstremt positivt på 2010.
De venter en vækst på mere end 10 pct. i omsætningen i det nye år i forhold til 2009, mens lige i underkanten af 50 pct. af virksomhederne forudser, at de vil opleve vækst på fra et par pct. til op mod 10 pct., viser en ny konjunkturanalyse fra DI Fødevarer.

- Vi er optimister. Forsigtige. Vi tror på fremgang, og det til trods for, at vi må erkende, at der ikke er den store udsigt til, at befolkningen i første halvdel af 2010 vil begynde at bruge flere penge, konstaterer direktør Ole Linnet Juul, DI Fødevarer.

To dårlige år for industrien er slut
Seniorrådgiver Henning Otte Hansen, Fødevareøkonomisk Institut ved Københavns Universitet, er enig i, at fødevareindustrien i 2010 vil kravle op af det sorte hul, som branchen har befundet sig i de to sidste år.

- De seneste to år har været ekstremt dårlige år for fødevareindustrien. Og der er slet ingen tvivl om, at 2010 bliver meget bedre.

Det hænger sammen med, at der er kommet meget mere ro på især råvaremarkederne og forudsigeligheden derfor er blevet langt større, påpeger Henning Otte Hansen.

Kilde: Børsen

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062