23948sdkhjf

Forskning i husdyrbrug og planter bliver ramt af nedskæringer

Fald i indtægter og omlægning af administration betyder, at Det jordbrugsvidenskabelige Fakultet ved Aarhus Universitet skal beskære omkostninger med 45 - 50 mio. kr. årligt.
- Der er flere årsager til, at indtjeningsmuligheder falder netop nu, forklarer dekan Just Jensen:

Det er åbenlyst, at mange af de virksomheder, som vi samarbejder med, påvirkes af finanskrisen. Det gør dem naturligvis tilbageholdende med at igangsætte nye forsknings- og udviklingsopgaver.

Bevilling fra Fødevareministeriet beskåret
Herudover falder DJF’s indtægter som følge af en årlig reduktion af Fødevareministeriets bevillinger til DJF på to procent. I tillæg skal DJF på linje med de øvrige hovedområder nu betale fuldt bidrag til administrationen ved Aarhus Universitet.

- Det er således meget bemærkelsesværdigt, at der er sket en markant reduktion i de bevillinger, som tidligere gik til forskning og udvikling i det primære jordbrug. Dette har i særlig grad gjort det nødvendigt at tilpasse aktiviteterne inden for forskning i plantebeskyttelse og skadedyr, siger Just Jensen.

De samlede ændringer betyder, at omkring 65 medarbejdere skal fyres – omtrent halvdelen på Forskningscenter Foulum i Viborg. I et så stort omfang som muligt vil reduktionen ske gennem naturlig afgang og fratrædelsesaftaler samt som sidste mulighed ved egentlige afskedigelser.

Forskningscenter Foulum er den største enhed under Det Jordbrugsvidenskabelige Fakultet. Det meste af forskningen indenfor husdyrbrug og planter sker i Foulum.

Endvidere udfører Foulum en hel del tværgående forskning i for eksempel økologi, husdyrproduktion og velfærd.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094