23948sdkhjf

Håbet lever for slagteri i Vrå

Slagteriet Danish Meat Company i Vrå har længe været lukket, men kontakt mellem mulige investorer og den gamle aktionærkreds giver håb om en genåbning.
Torsdag i sidste uge mødtes repræsentanter for mulige nye investorer med repræsentanter for den gamle aktionærkreds, det vil sige primært familien Lunden i Vendsyssel.

Den sidste gris blev slagtet 2. december 2008 og slagteriet erklæret konkurs i slutningen af januar sidste år. Investeringen var tabt og 170 medarbejdere mistede jobbet.

Den tidligere direktør Carsten Sørensen bekræfter, at der har været et møde, men ønsker ikke at oplyse yderligere på nuværende tidspunkt.

Der ventes i spænding på investor
Selvom det konkursramte slagteri Danish Meat Company for det meste ligger øde hen i Vrå, her et år efter konkursen, er troen på at det vil lykkes at finde nye investorer så stor, at produktionsapparatet med jævne mellemrum startes op. Det sker ca. en gang om ugen og understreger, at håbet om en genstart stadig lever.

Bestræbelserne for at finde en ny investor bliver fulgt med stor opmærksomhed i Vrå, hvor tilblivelsen og den hastige nedtur vakte mange følelser i lokalsamfundet.

Hos fagforbundet NNF Nordjylland følger man også spændt udviklingen. 150 af de 170 slagteriarbejdere, der blev sendt hjem i december 2008 var organiseret i NNF, og status er, at ca. halvdelen fortsat forgæves forsøger at finde job i levnedsmiddelindustrien.

- 80 har enten fundet andet arbejde og er flyttet over i andre forbund. 18 går på VUC, tre er gået på efterløn og 60 er fortsat på dagpenge, fortæller den nordjyske formand for NNF, John Christiansen.

Han betegner det som helt fantastisk, hvis det lykkes at genstarte slagteriet.

- Der burde være plads til nogle mindre slagterier, og gutterne deroppe er klar til at møde på arbejde, fastslår han.

Kilde: Nordjyske

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094