23948sdkhjf

Mistanke om influenza A (H1N1) hos svin i Danmark

Fødevarestyrelsen undersøger i øjeblikket mistanker om udbrud af influenza A (H1N1) i to svinebesætninger på Sjælland nærmere.
Det sker efter at DTU Veterinærinstituttet har meddelt, at der i forbindelse med undersøgelse af prøver, indsendt fra to svinebesætninger på Sjælland, er fundet influenza A (H1N1), som er identisk med den influenzatype, der for tiden cirkulerer i befolkningen.

Fødevarestyrelsens er nu i fuld gang at udtage nye prøver og tjekke sundhedstilstanden i de to svinebesætninger. Hvis resultatet af de første prøver kan bekræftes, er det første gang denne type influenza er fundet hos svin i Danmark.

Fødevarestyrelsen vil pålægge de to sjællandske besætninger ”offentligt tilsyn”, hvilket medfører, at der ikke må flyttes svin til andre besætninger, før der er gået en uge efter de sidste kliniske symptomer på sygdom er forsvundet. Raske grise fra besætningerne må gerne sendes til slagtning.

Influenza A (H1N1) er fundet hos svin i en lang række lande verden over, heriblandt Norge og Storbritannien, hvor smitten tilsyneladende er sket via mennesker, der har passet dyrene.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078