23948sdkhjf

Dansk bacon er fortsat populært i Storbritannien

Briternes uændrede lyst til dansk bacon holder hånden under dansk svinekødseksport til Storbritannien.
Det er et af lyspunkterne for dansk landbrug, at baconeksporten til Storbritannien uændret har holdt skansen trods et lavere britisk pund, der gør dansk bacon dyrere.

Briterne købte knap 69.000 ton bacon i de første ni måneder af 2009, viser tal fra landbrugets organisation Landbrug og Fødevarer. Det er samme mængde som året før.

Konsulent i Landbrug og Fødevarer Klaus Jørgensen siger, at Danmark trods skærpet konkurrence ser ud til at klare sig:

- Vi oplever ikke samme tilbagegang som andre lande på grund af det svækkede britiske pund. Salget af bacon til briterne ligger stabilt, og selv om vi ikke har tal for hele 2009 endnu, regner vi med, at tendensen holder for hele året.

Den samlede britiske import af svinekød faldt
Den lave kurs på det britiske pund har skærpet konkurrencen for eksportørerne til det britiske marked. Det svækkede pund gør eksempelvis varer fra Danmark og EU dyrere på det britiske marked.

Det betød, at britisk import af svinekød i alt faldt med 12 procent i de første ni måneder af 2009 i forhold til samme periode året før.

Det ses dog ikke på den mængde dansk bacon, som briterne satte tænderne i, men derimod på alle andre dele af dansk svinekødseksport til det britiske marked. Samlet set faldt eksporten i 2009 med godt 12.000 ton af bl.a. skinke, konserves og pølsemagerivarer.

Kilde: Nordjyske.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078