23948sdkhjf

Havmøller og virksomheder strides om Esbjerg Havn

Principiel sag om brugsret og -pligt for lejede arealer skaber uro blandt virksomheder på Esbjerg Havn.
Pladsen på Esbjerg Havn er blevet knap på grund af ny aktivitet. Virksomheden Essi Konsumfisk er således blevet bedt om at fraflytte sin bygning, som ultimativt skal rives ned, hvis der ikke kan findes en ny lejer.

Essi er ramt af nedgangen i fiskeriet, men har lejekontrakt mange år endnu, og der arbejdes på at finde nye aktiviteter til konsumanlægget.

Esbjerg Havn har dog sat en frist til 1. juli med henvisning til stor efterspørgsel på kajnære arealer – ikke mindst på grund af stærkt stigende havmølleaktiviteter.
Efter et bestyrelsesmøde i Areallejer- og Grundejerforeningen for Esbjerg Havn har flere virksomheder nu meldt ud med andre konkrete sager og en generel bekymring for deres fremtid på havnen.

- Når man foretager investeringer på havnen, er det vigtigt at kunne gøre det langsigtet. Og hvis ikke man har ro til at udvikle sin virksomhed, kan det også blive svært at opnå finansiering, siger talsmand for foreningen, direktør Henrik Otto Jensen, Niels Winther Shipping til Børsen.

- Selv store brugere er bekymrede over det, vi ser. Alle virksomheder er jo under forandring, men havnen udnytter muligheden i denne sag til at kræve overtagelse.

Esbjerg Havn skal udvikles
- Det er en ganske normal sag, at der skal fraflyttes, når virksomheden nedlægges. Og vi har en forpligtelse til at udvikle Esbjerg Havn. Den har en enorm betydning for samfundet, så vi kan ikke have lejemål liggende, som ikke bidrager til den udvikling, siger havnedirektør Ole Ingrisch til Børsen.

En anden sag vedrørende virksomheden Dansk Genbrug er på vej i voldgift. Her føler virksomheden sig også presset af behovet for mere plads til vindmøller.

Esbjerg Havn fastholder sin opsigelse, så alt tyder nu på, at Essi-sagen ender i voldgift.

Kilde: Børsen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094