23948sdkhjf

Producenter har overskredet mælkekvoten

Over halvdelen af alle danske mælkeproducenter har produceret for meget mælk.
Mælkeproduktionen er gennem den seneste tid steget så meget, at der er risiko for, at danske mælkeproduktioner kommer til at overskride den nationale kvote i 2009/10.

Kvoteudnyttelsen ligger ved opgørelsen for uge 52 på 100,11 procent med en samlet overskridelse på 3.781.890 kg, skriver landmand.dk. Til sammenligning var tallet på samme tidspunkt sidste år på 99,07 procent.

Overskridelsen i år er oven i købet til trods for, at kvoten blev øget med en procent i indeværende kvoteår.

Produktionskapacitet udnyttet
I forhold til sidste år har mælkeproducenterne øget deres produktion med 1,68 procent. Den øgede produktion skyldes formentligt, at mælkeproducenterne har udnyttet produktionskapaciteten til det yderste for at øge bruttoindtjeningen, i en tid hvor mælkeafregningen har ligget lavt.

Ser man på antallet af overskridelser opgjort i uge 52 har i alt 2.234 mælkeproducenter overskredet kvoten. Dermed har 52 procent af alle producenter produceret for meget.
Når kvoteåret er slut, og den endelige kvoteudnyttelse og eventuelle overskridelse kan opgøres, ventes den traditionelle opkrævning af superafgift at kunne starte midt i maj.

Ved beregningen af den afgiftspligtige mængde lægger Mælkeudvalget en forventet frimængde på fem procent ind i opgørelsen.

Kilde: Landbrugsavisen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094