23948sdkhjf

Foodexpo: Alimentas bliver eneforhandler på amerikansk fedtprocentmåler til kød

Efter en del forhandlinger er det lykkedes fødevarekonsulentfirmaet Alimentas at blive eneforhandler i hele Europa af fedtprocentmålere til kød fra firmaet DSC i USA.
Apparaterne hedder HFT-1000F og HFT-2000F, og begge er yderst nemme at anvende. De måler fedtprocenten i hakket svine- eller oksekød med 1 procents nøjagtighed (+- halv procent). Apparatet vejer ca. 2,5 kg – og der anvendes ingen kemikalier til testen af kødet.

En måling varer under 15 minutter til sammenligning med de gamle målemetoder, som kan tage flere dage. Der er altså ingen undskyldning længere for at sælge hakket kød med forkert angiven fedtprocent på pakken.

Ved nøjagtigt at kunne måle det hakkede køds fedtprocent, vil forhandlerne kunne opnå store besparelser, idet det undgås at sælge det dyrere magre hakkekød til en for lav pris. Et simpelt regnestykke vil kunne vise den større indtjening, man opnår ved at sælge kødet til den korrekte pris ud fra den helt nøjagtige måling af fedtprocenten i kødet.

Læs mere om test kits og præsentation af målerne på www.alimentas.dk . På Alimentas stand nr. M9786 på Foodexpo 2010 vil fedtmålerne også blive præsenteret. Virksomheden afholder også fødevarekurser, da Alimentas er godkendt af Fødevarestyrelsen til både at undervise og rådgive inden for den nye påbudsordning.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093