23948sdkhjf

Smittekilder til salmonella skal opdages

Fødevareministeriet har netop bevilget 7 millioner kroner til et forskningsprojekt, der skal gøre det lettere at finde salmonellasmittekilder.
I 2008 blev mange danskere smittet af et stort udbrud af salmonella U292. På trods af et stort og grundigt efterforskningsarbejde blev smittekilden til det store udbrud aldrig fundet.

Fødevareminister Eva Kjer Hansen har nu bevilget 7 millioner kroner til et nyt forskningsprojekt, hvor forskere på Danmarks Tekniske Universitet i samarbejde med Statens Serum Institut skal finde bedre metoder til at spore, hvor fremtidens salmonella-infektioner kommer fra.

- Vores nuværende sporingssystem er internationalt anerkendt og bliver i stigende grad kopieret af andre lande. Men udbruddet af U292 viste desværre, at vi kan blive endnu bedre til at finde smittekilderne til salmonella. Jeg håber, at projektet kan medvirke til at gøre vores kontrol og bekæmpelse af salmonella endnu mere effektiv både i udbrudssituationer og i det daglige arbejde, siger Eva Kjer Hansen.

Ideen bag forskningsprojektet er, at anvende genbaserede metoder til at skelne mellem salmonellatyper fra forskellige kilder.

Principperne i det nye koncept vil kunne sætte dagsordenen for international salmonella kildesporing og også kunne anvendes til sporing af for eksempel Campylobacter. Projektet forventes afsluttet i 2012.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125