23948sdkhjf

Ægte fynsk øl er på vej

De første 100 procent fynske øl er ved at blive brygget på lokal fynsk humle og lokal malt hos en brygger på Midtfyn.
3000 flasker fynsk øl kommer til salg i år.

Det har taget et par år at få ideen ført ud i livet. Men efter grundig forskning, udvælgelse af de bedste sorter og utallige prøvesmagninger er den første ladning øl brygget på fynsk humle og fynsk malt nu på vej.

- Det er i fuld gang med at gære og nu skal det bare modne, så vi får den helt rigtige fynske smag frem, siger mikrobrygger Claus Lund fra Stensbogaard Bryghus i Pederstrup på Midtfyn til TV2Fyn.

Hidtil har de danske bryggerier importeret humle fra blandt andet Tyskland og Tjekkiet, men et forskningsprojekt på forskningscenter Årslev har nu banet vej for produktion af fynsk humle.

- Vi har eksperimenteret med forskellige sorter, og har nu udvalgt to sorter, som vi anvender til brygning. Den ene fandt vi i hegnet lige uden for bryggeriet og den anden stammer fra Birkum, fortæller Gitte Bjørn fra Forskningscenter Årslev til TV2Fyn.

God balance i aroma og bitterhed
Den lokale sort fra Pederstrup har en stærk aroma, mens humlen fra Birkum har den rigtige bitterhed. Tilsammen giver de to slags humle den helt rigtige smag til den første ægte fynske øl. Malten er dyrket af en lokal bondemand i Pederstrup.

- Vi har lavet nogle små bryg, og de er blevet smagt og testet grundigt af både smagseksperter og lokale brygmestre, og herefter er vi gået i gang med den første rigtige portion fynske øl, fortæller Claus Lund.

Etiketterne er klar, men brygmesteren vil ikke sætte dato på hvornår de første fynske øl bliver klar. Det skal vente til smagen er helt i top.

Kilde: TV2 Fyn

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078