23948sdkhjf

Slagteriarbejdere siger nej til lønnedgang

Slagteriarbejderne i Danish Crown afviser ledelsens forslag om nul lønstigning de næste tre år samt en regulær lønnedgang.
Lønnedgangen skulle være på 10,50 kroner i timen for nuværende medarbejdere og 20,35 kroner i timen for nye medarbejdere.

Men medarbejderne afviser forslaget, som ledelsen foreslår skal træde i kraft den 1. marts som led i planen for at redde virksomheden, den såkaldte plan DC Future.

Danish Crowns ledelse valgte at offentliggøre forslaget til redningsplan mandag, efter at medarbejdersiden i fredags sagde nej til lønreduktion og henviste striden til de generelle overenskomstforhandlinger. De indledes tirsdag.

Alternativ er tab af arbejdspladser
- Alternativet er tab af arbejdspladser. Hvis Danish Crown skal bevare sin konkurrencedygtighed, så er vi nødt til at se på vores omkostninger pr. kilo kød, der går gennem vores virksomhed, siger kommunikationsdirektør Anne Villemoes til DR Penge.

Hun henviser til, at Danish Crowns 5600 slagteriarbejdere med en gennemsnitsløn på 190 kroner i timen hører til blandt de højest lønnede.
Fællestillidsmand Hans Søgaard siger, at der ikke har været stemt om ledelsens forslag.

- Det har været behandlet i de lokale SU, og der er efter min mening ikke opbakning. I fredags måtte vi erkende, at vi ikke kunne mere. Nu må der findes en løsning ved overenskomstforhandlingerne, siger Hans Søgaard til DR Penge.

Han tilføjer, at slagteriarbejderne har sagt ok for en nulregulering de næste to år, men ikke en regulær lønnedgang.

Kilde: DR Penge

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078