23948sdkhjf

S vil forbyde junkfood reklamer til børn

S vil forbyde markedsføring af usund mad rettet mod børn. Kilder i fødevarebranchen mener, det er overflødigt.
Reklamer i tv, på nettet eller i blade, som lokker børn med junkfood skal forbydes, lyder det i et nyt forbrugerudspil fra Socialdemokraterne.

- Vi har et stort fedmeproblem i Danmark, som vi skal gøre noget ved. Derfor er det helt oplagt at få begrænset markedsføringen af junkfood rettet direkte mod børn, siger Benny Engelbrecht, forbrugerordfører for Socialdemokraterne.

Det betyder ifølge Benny Engelbrecht, at restauranter for eksempel ikke må sammenkæde populært legetøj med usunde menuer. Og at en kæde som McDonalds derfor vil være nødt til enten af afskaffe brugen af Happy Meals eller udvikle et sundt alternativ.

Hos McDonalds forstår adm. direktør Kristian Scheef Madsen ikke, at burgerkæden skal bruges som eksempel på en virksomhed, der kommer til at rette ind ved et forbud.

- Vi har ikke lavet markedsføring for Happy Meal over for børn på tv siden 2005, og vi stoppede i biograferne i 2008. Det er også værd at nævne, at vores Happy Meal indeholder både mulighed for at vælge økologisk mælk og gulerødder, siger han.

I erhvervsorganisationen Dansk Erhverv peger de på, at fødevarebranchen og mediebranchen allerede i 2008 lavede et frivilligt kodeks, der sikrer, at markedsføring af fødevarer med et for højt indhold af salt, sukker eller fedt ikke skal være tilladt i børnemedier.

Kilde: epn.dk

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109