23948sdkhjf

Generationsskifte i Expo-Net i Hjørring

John Klinkby går på pension. Nu skal sønnen Lars Klinkby stå i spidsen for det nordjyske familieforetagende.
Virksomheden blev etableret af Ejnar Klinkby i 1959, hvor den primært beskæftigede sig med produktemballage til frugt og grønt.

I dag har Expo-Net ikke mindre end 2000 forskellige nettyper til alverdens formål lige fra fødevarer over højteknologiske net til industrien samt bygge og anlæg.

- Vores omsætning er faldet lidt, men vi har fem nogenlunde lige store afdelinger, og 65 pct. går til eksport, så vi har en bred platform at stå på, og det har været en styrke i krisen, fortæller Lars Klinkby, der af egen fri vilje har valgt at gøre karriere i familievirksomheden til Børsen.

Planlagt generationsskifte
Generationsskiftet hos Expo-Net været planlagt og forberedt gennem længere tid. I dag står Lars Klinkby med 50 pct. af aktierne. Han har løbende gennem de seneste år erhvervet omkring 10 pct. hvert andet år.

- De resterende 50 pct. bliver formentlig overført med 10 pct. om året i den kommende tid, siger John Klinkby til Børsen

Den nordjyske virksomhed er den eneste i Skandinavien på sit felt.

- Vi kan ikke konkurrere på prisen, men det kan vi til gengæld på kvalitet og viden. Og det gør vi, siger John Klinkby, der gennem årene har set sin virksomhed vokse støt og roligt til i dag 65 medarbejdere og en bruttofortjeneste på godt 36 mio. kr. med et stabilt overskud på bundlinjen gennem de seneste mange år.

Fornuftig virksomhed
Både far og søn er enige om målet. At drive en fornuftig virksomhed. Her er ingen planer om vild vækst. Stabil vækst derimod. Omkring 2-5 pct. om året kombineret med en fornuftig indtjening.
Al produktion foregår i Hjørring, og der er lagt mange ressourcer i at få processerne automatiseret for at sikre effektivitet og ensartet kvalitet.

- Vi ligger inde med en pæn ordrebeholdning og sørger for at pleje kunderne. De mærker også vigtigheden af en fleksibel leverandør i øjeblikket, og det sikrer trofaste kunder. De placerer mindre ordrer, og det er dyrere for os at starte produktionen op til, men vi må hjælpe hinanden, siger John Klinkby.

Kilde: Børsen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095