23948sdkhjf

Friske jomfruhummere fra Læsø kan blive fortid

Fiskerne skal have flere fiskedage, ellers vil det snart være slut med at spise friskfangede jomfruhummere fra Læsø.
Ifølge Bent Rulle, der er formand for Læsøfiskerne, er antallet af de såkaldte havdage ikke tilstrækkeligt. Fiskerne kan ikke nå at fiske deres kvoter op og det kan betyde fiskeriets endeligt på Kattegatøen.

Derfor har han i denne uge været til møde hos folketingets Fødevareudvalget på Christiansborg, for at slå et slag for at havdagene afskaffes.

Læsø vil ikke overleve uden fiskeri
- Nu må det være nok. Nu kan vi ikke holde til det her mere. Der er snart intet dansk fiskeri tilbage i de indre farvande og hvis fiskeriet dør, så kan Læsø ikke leve og eksistere, siger Bent Rulle til P4 Nordjylland .

Ifølge ham er havdagene fuldstændig overflødige. For der er jo stadig kvoterne, der regulerer, hvor mange fisk og hummere, der fanges.

- Derfor har fiskerne jo ingen som helst brug for at få at vide, at de må bruge 30 eller 60 eller 100 dage til det. Det er jo individuelt for den enkelte fisker, hvor mange dage, han bruger i sit fiskeri. Det er meget afhængigt af, hvilken type fiskeri, der er tale om, siger han.

Danske politikerne støtter Læsø-fiskerne
Folketingets fødevareudvalg forstår Læsø-fiskernes situation, siger næstformand Torsten Schack Pedersen.

- Udvalget har i enighed sendt en henvendelse til Europa-udvalget, og dermed regeringen, om at vi støtter en regulering af fiskeriet alene via fangstkvoter, siger han til P4 Nordjylland .

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079