23948sdkhjf

Foodexpo: Horesta vil have større stykke af turismekagen

De Samvirkende Købmænd og Horesta er stærkt utilfredse med branchens konkurrencevilkår, og det får Eva Kjer Hansen at vide på Foodexpo.
John Wagner, administrerende direktør i De Samvirkende Købmænd mener, fødevarebranchen skal være en platform for fremtidens velfærdssamfund.

Men først skal branchen have bedre arbejdsvilkår.

- Det handler om at overleve krisen, og så skal vi være forberedte på opsvinget, som kommer før eller siden, siger han til åbningen af Foodexpo 2010.

Grænseløst urimeligt
Til Fødevareminister Eva Kjer Hansen lyder en opfordring om at gøre det lettere for danske fødevarevirksomheder at drive forretning.

- Vi lider under unfair konkurrencevilkår, har verdens højeste madmoms og så er det grænseløst urimeligt, at vi skal bære udgifterne til det nye dankortgebyr. Hvis det fortsætter på denne måde, så bliver resultatet butiksdød, siger John Wagner, administrerende direktør i De Samvirkende Købmænd.

Større stykke turismekage
Det bakker formand for Horesta, Jens Zimmer Christensen ham op i.

- Det er ikke en hemmelighed, at erhvervet er under pres på grund af urimelige konkurrencevilkår i form af den høje danske moms. Resultatet er, at vi ikke får vores del af den internationale turismekage.

Begge roser dog Fødevareminister Eva Kjer Hansen for hendes interesse for branchen, men beder hende bringe deres ønsker videre til ministerkollegaerne.

Denne opfordring tog ministeren til sig med bemærkningen:

- Jeg er opmærksom på de ulige konkurrencevilkår, der er gældende for branchen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094