23948sdkhjf

Berigelse af fødevarer med D-vitaminer står ikke lige for

Der er flertal på Christiansborg for berigelse af fødevarer, men Sundhedsstyrelsen er ikke er kommet i gang med opgaven.
Til trods for, at der er et politisk flertal på Christiansborg for, at fødevareindustrien skal berige basisføder som mælk, brød og mel med D-vitaminer, så er det mere end tvivlsomt, om det kommer befolkningen til gode.

Politikerne står og venter på, at en ekspertgruppe i Sundhedsstyrelsen skal komme med en udmelding, før de lovgiver om en obligatorisk berigelse med D-vitaminer af basisfødevarer. Men udvalget er, adskillige måneder efter det blev nedsat, stadig ikke gået i gang med arbejdet.

- Sundhedsstyrelsen siger, at udvalgsarbejdet ikke er skrinlagt, men samtidig kommer der ingen udmeldinger om, hvornår vi skal gå i gang, siger en af Danmarks førende eksperter i D-vitaminer, professor Leif Mosekilde til Børsen og oplyser, at Sundhedsstyrelsens forklaring til medlemmerne af ekspertudvalget stadig er travlhed og ressourcemangel på grund af H1N1-influenza-epidemien.

Danskere siger nej til tvungen berigelse
Men den køber sundheds- og forskningsordfører Jonas Dahl, SF, ikke. Han går nu til sundhedsminister Jakob Axel Nielsen (K) med krav om, at ministeren sætter gang i ekspertudvalget i Sundhedsstyrelsen.

- At de sidder og snorksover i styrelsen, skal jo ikke gå ud over den danske befolkning. Hvis ministeren ikke kan få gang i det ekspertudvalg, må flertallet på Christiansborg via lovgivningen tage sagen i egen hånd, siger Jonas Dahl til Børsen.

En ny undersøgelse fra analyseinstituttet Greens, foretaget for Børsen FødevareSundhed viser, at et stort flertal i befolkningen ikke går ind for, at det skal være tvungen for fødevareindustrien at berige basisfødevarer med D-vitaminer.

Hele 80 pct. af de adspurgte siger nej.

Greens-undersøgelsen får Leif Mosekilde til at tvivle alvorligt på, om der nogensinde bliver indført en obligatorisk D-vitamin-berigelse af visse fødevarer i Danmark, noget som en række andre europæiske lande for længst har indført.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078