23948sdkhjf
Log ind eller opret for at gemme artikler
Få adgang til alt indhold på Food Supply
Ingen binding eller kortoplysninger krævet
Gælder kun personlig abonnement.
Kontakt os for en virksomhedsløsning.

Æg sælger godt

Salg af økologiske æg, skrabeæg og æg fra fritgående høns er stigende og udgør nu 38 procent af ægsalget.

Forbrugerne vil have æg på bordet, og er villige til at betale prisen for økologiske æg, skrabeæg og æg fra fritgående høns.

Det konkluderer Lars Lunding, formand for konsumægsgruppen i Dansk Landbrugs Erhvervsfjerkræsektion.

De sidste 10 år er salget af konsumæg steget med næsten 30 procent, og 2009 var ingen undtagelse med en stigning på godt 1,5 procent. Det skriver Landbrugsavisen.

Øko overhaler skrabeæg

16,5 procent af ægsalget er nu økologiske æg, mens skrabeæggene tegner sig for 15 procent. Æg fra fritgående høns udgør nu 6,5 procent.

Salget af buræg er dog stadig dominerende med 62 procent af ægsalget til konsum.

God økonomi i æg

Ægpakkerierne indvejede i 2009 51,6 mio. kg æg, et lille fald i forhold til 2008.

Til gengæld steg salget af konsumæg med 800 ton til 43,23 mio. kg, en stigning på 12,5 procent.

- Når indvejningerne falder, og salget af skalæg stiger, er der færre æg, der skal sælges til produktindustrien, og vi skal glæde os over, at stort set alle vores Klasse A-æg sælges til detail i stedet for at skulle sælges billigt til produktindustrien, siger Lars Lunding til Landbrugsavisen og fortsætter:

- Økonomien i ægbranchen har, som vi siger i Jylland, ikke været så ringe endda.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.125|