- Det er en meget skuffende og utilfredsstillende udvikling, især i betragtning af, at danske kyllinger er fri for zoonotiske bakterier og produceret med minimalt forbrug af antibiotika, konstaterede Martin Merrild, formand for Dansk Landbrugs Erhvervsfjerkræsektion ved årsmødet i Brædstrup tirsdag, skriver Landbrugsavisen.
Levende eksport stegI 2009 blev der produceret 107,4 mio. kyllinger i Danmark mod 104,9 mio. stk. året før.
Trods den stigende produktion blev der ikke rokket ved antallet af danske slagtninger, for eksporten af levende kyllinger steg fra 4,6 til 7,3 mio. kr.
Dermed bliver det tysk kød, for fjerkræ, der fragtes udenlands, har den nationalitet, hvor det sidst er forarbejdet.
Det skriver Landbrugsavisen.
Martin Merrild appellerede kraftigt til bedre rammevilkår for fjerkræproduktionen.
- Hvis danske fjerkræslagterier ikke får et omkostningsniveau som konkurrenterne i nabolandene mod syd, så vil vi se en stigende del af produktionen blive kørt til slagtning dernede, udtalte han.