23948sdkhjf

Importeret fjerkræ slår dansk kød

I 2009 var mere end halvdelen af det spiste fjerkræ importeret. Det er første gang, det sker.
- Det er en meget skuffende og utilfredsstillende udvikling, især i betragtning af, at danske kyllinger er fri for zoonotiske bakterier og produceret med minimalt forbrug af antibiotika, konstaterede Martin Merrild, formand for Dansk Landbrugs Erhvervsfjerkræsektion ved årsmødet i Brædstrup tirsdag, skriver Landbrugsavisen.

Levende eksport steg
I 2009 blev der produceret 107,4 mio. kyllinger i Danmark mod 104,9 mio. stk. året før.

Trods den stigende produktion blev der ikke rokket ved antallet af danske slagtninger, for eksporten af levende kyllinger steg fra 4,6 til 7,3 mio. kr.

Dermed bliver det tysk kød, for fjerkræ, der fragtes udenlands, har den nationalitet, hvor det sidst er forarbejdet.

Det skriver Landbrugsavisen.

Martin Merrild appellerede kraftigt til bedre rammevilkår for fjerkræproduktionen.

- Hvis danske fjerkræslagterier ikke får et omkostningsniveau som konkurrenterne i nabolandene mod syd, så vil vi se en stigende del af produktionen blive kørt til slagtning dernede, udtalte han.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.071