23948sdkhjf

BioFach: Store forventninger til øko-messe

På trods af færre danske udstillere i år, er der optimisme forud for ugens økologiske messe i Tyskland.
Verdens største messe for økologiske fødevarer, Biofach, åbner med 2500 udstillere på onsdag i Nürnberg.

Det bliver fire travle dage for de 25 danske udstillere på økologi-messen BioFach, hvis man skal tro Økologisk Landsforenings eksportchef, Klaus Bentzen.

- Økologisektoren er også ramt af krise, så årets messe vil give helt andre muligheder end tidligere. De, der udstiller, er synlige og viser styrke, og det vil gavne over for de besøgende, der trods krise stadig lægger planer for fremtiden. Man kan sige, at fårene bliver skilt fra bukkene i år, siger han til Landbrugsavisen.

Sidste år var Danmark repræsenteret med 38 udstillere, men det tal skal ses i lyset af, at Danmark var udnævnt til Årets Økologiland. Antallet af udstillere for 2008 var 16.

Nordisk stand
Årets store nyskabelse set med danske øjne er en fælles nordisk stand, hvor Danmark sammen med de øvrige nordiske lande skal forsøge at promovere sig i fællesskab over for den øvrige verden.

- I udlandet bliver de nordiske lande efterhånden opfattet som én stor region. Det har vi tænkt at udnytte ved at rykke tættere sammen, så vi opnår større synlighed og tiltrækningskraft for omverdenen, siger Klaus Bentzen til Landbrugsavisen.

Gæsterne på den nordiske stand vil blandt andet få mulighed for at smage på det Nye Nordiske Køkken udelukkende tilberedt på økologiske råvarer.

Danske virksomheder, der deltager i messen er bl.a. Crispy Food International, Aurion Bageriet, Galla Food, Nakskov Mill Foods, Naturmælk, Ørbæk Bryggeri og Urtekram International.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078