23948sdkhjf

Så er nyt ostemejeri på banen

- Et vildt, historisk øjeblik, siger indehaveren
Med lanceringen af to splinternye oste er Ostebørsen i Vemmelev ved Slagelse nu i gang som osteproducent.

Ostebørsen har hidtil importeret ost fra små gårdmejerier rundt omkring i Europa, men indehaverne Birgitte og Henrik Kastrup laver nu også deres egne oste på et nyopført mikromejeri på et lille stykke land ned til den lokale Tude Ådal.

Mikromejeriets første oste - en hvid græsmælksost og en halvfast græsmælksost - blev sat til salg i Ostebørsens mejeriudsalg i fredags, skriver sn.dk.

- Det er en sand festdag. Det er et vildt, historisk øjeblik. Det er meget overvældende - især med al den efterspørgsel, vi allerede har mærket. Lige nu er efterspørgslen så stor, at vi slet ikke kan følge med. Det er både restauranter og private, der spørger efter ostene. Faktisk er vi allerede nu nødt til at udbygge vores modningslager, fortæller en begejstret Henrik Kastrup til Sjællandske Medier.

Ostebørsen sælger ifølge Henrik Kastrup omkring 45.000 kilo ost om ugen, og med det nye projekt til cirka 12 millioner kroner kommer han og hustruen til at håndtere både produktion, grossistvirksomhed og detailsalg i deres virksomhed, der har cirka 35 ansatte.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078