23948sdkhjf

Henrik Høegh er ny fødevareminister

Gårdejer fra Lolland erstatter Eva Kjer Hansen som fødevareminister.
Det bliver en landmand fra Lolland der overtager Fødevareministeriet i Slotsholmsgade i København efter den nye rokade.

Venstres Henrik Høegh overtager nemlig posten som fødevareminister efter partifællen Eva Kjer Hansen, skriver P4 Sjælland.

Henrik Høegh har siden 1974 drevet landbruget "Nørrehave" ved Fuglse øst for Holeby på Lolland.

Politisk karriere i landbrug og Venstre
Henrik Høegh har mange års erfaring indenfor den organisatoriske gren af landbruget, blandt andet med adskillige år i bestyrelsen for Dansk Landbrug - det nuværende Landbrug & Fødevarer.

Efter de mange år i landbrugets politiske organisation blev folketingskarrieren gjort i lyntempo. Indvalgt for Venstre i Sjællands Storkreds den 13. november 2007 skulle der kun gå godt to år før Henrik Høegh tog trinnet op fra taburet til ministerplads.

Glæde på Lolland
Meldingen om at Henrik Høegh fra Holeby bliver ny fødevareminister vækker jubel på Lolland.

Og det varer nok længe inden armene kommer ned igen forudser lokalformand for Venstre i Lolland kommune, Niels Ole Kainø.

Landbruget fylder meget på Lolland-Falster og når landbruget har det skidt, så har hele landsdelen det skidt, mener han.

Derfor er det vigtigt at en lokal landmand nu kan sætte sig i spidsen for Ministeriet for fødevarer, landbrug og fiskeri.

- Det er virkeligt et cadeau til både Henrik Høegh og til vores landbrug. Høegh er en meget erfaren mand indenfor dansk landbrug, der har beskæftiget sig meget med erhvervet på organisationsplan, siger Niels Ole Kainø til P4 Sjælland.

Læs mere på Folketinget .

Se også mere på den nye fødevareministers hjemmeside .


Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078