23948sdkhjf

Stifter af Nørrebro Bryghus bliver fyret

Ejerne vil skille sig af med stifter og direktør Anders Kissmeyer.
Hvis mikrobryggeriet Nørrebro Bryghus skal overleve, må ejerne igen pumpe nye penge i foretagendet.

Denne gang følges kapitaludvidelsen op med en større omstrukturering og en spareplan, der bl.a. koster stifteren Anders Kissmeyer jobbet som bryggeridirektør. Det skriver Børsen.

Han er ked af at måtte stoppe i bryggeriet, som han selv stiftede tilbage i 2003.

- Jeg er selvfølgelig lidt skuffet over det, og det sker ikke med min gode vilje. Men alligevel kan jeg godt forstå det. Når der skal tilføres flere penge igen, skal der forsimples nogle strukturer og mere fokus på økonomien, siger Anders Kissmeyer, der i dag ejer ca. 20 pct. af Nørrebro Bryghus.

Mulig konsulentrolle
Han ved endnu ikke, hvad han skal lave, men der forhandles nu med bestyrelsen i Nørrebro Bryghus om, at han fremover skal tilknyttes bryggeriet som konsulent.

- Kapitalindskuddet er nødvendigt, for ellers var der risiko for, at virksomheden ville gå en konkurs, og det ville jeg have det hundrede gange værre med, siger Anders Kissmeyer til Børsen.

Virksomheden blev sidste år splittet i to dele, restauranten i Ryesgade på Nørrebro i København og Baldersbrønde Bryggeri i Hedehusene.

Det er i Baldersbrønde, at kapitaludvidelsen på 5-6 mio. kr. sker.

Ikke opløftende resultat
Bag Nørrebro Bryghus står bl.a. de to erhvervsfolk Frederik Anker Heegard og Lars Thuesen.

De to har garanteret den forestående kapitalforhøjelse, som formelt vedtages på en ekstraordinær generalforsamling, der finder sted tirsdag.

- Resultatet i 2009 bliver ikke særligt opløftende, og derfor er det nødvendig at skære i omkostningerne og lave nogle praktiske omlægninger af produktionen på bryggeriet i Hedehusene, siger Frederik Anker Heegaard til Børsen.

Både restauranten Nørrebro og bryggeriet i Hedehusene kommer ud af 2009 med underskud, oplyser formanden.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109