23948sdkhjf

Succes med økologisk charcuteri i Europa

Ti år har det taget at udvikle den økologiske charcuteri-producent Aalbæk Specialiteter i Farre til at være en stor succes på det europæiske marked.
- Vi passer vores arbejde. Vi er ydmyge og glade for, at vi er i stand til at udfylde rummet. Desuden er vi glade for, at det er lykkedes for os at gøre det økologiske marked større og udvikle økologiske fødevarer. Især på charcuteri-området, siger den 57-årige direktør Henry Franzen fra Christiansfeld, der sammen med den 44-årige adm. direktør Peter Aalbæk, Vejle, leder og ejer virksomheden.

Det skriver Børsen.

Aalbæk Specialiteter hører under Farre A/S som har fabrik i Billund.

Ligger over budget
- Vi er kommet fornuftigt ud af 2009, hvor det er lykkedes for os at modstå det finansielle uvejr. Desuden er vi kommet godt ind i det nye år, og allerede nu ligger vi over budgettet, siger Henry Franzen til Børsen og forklarer, at Farre-koncernen lige har taget et nyt pakkeanlæg på fabrikken i Billund til op mod 4 mio. kr. i brug.

Desuden har selskabet for nylig erhvervet et større areal i tilknytning til fabrikken i Billund. Den er i forvejen på 4000 kvadratmeter.

Det er ifølge Henry Franzen imidlertid afgørende, at selskabet er i stand til at udvide kapaciteten i takt med kundernes efterspørgsel.

For et par år siden beskæftigede koncernen 40 medarbejdere, som også omfatter den specielle Gourmandiet i København.

Nu er der 60 medarbejdere, heraf syv i København.

Vil til Rusland
Charcuteri-virksomheden er inde i Coop Danmark butikkerne og i Dansk Supermarked.

Desuden er det netop lykkedes at komme ind i Lidl.

- Lige nu arbejder vi på, at komme ind på markedet i Rusland. Desuden er vi i Rumænien, hvor det er trend og moderne at købe og spise vores produkter. Vores produkter er netop også blevet lanceret på markedet i Østrig, en højborg for alt, hvad der har med økologi at gøre, forklarer Henry Franzen til Børsen.

I forvejen er Farre og Aalbæk Specialiteter inde på markederne i Tyskland, Holland, Belgien, Frankrig, England, Irland og Nordirland samt Island, Grønland og Færøerne.

Farre A/S og Aalbæk Specialiteter, der sidste år nåede en bruttofortjeneste på 30,2 mio. kr., har en samlet gæld på 43 mio. kr. og en egenkapital på 20,3 mio. kr.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078