23948sdkhjf

Indpakning af fødevarer kan godkendes på forhånd

Ny frivillig ordning tilbyder virksomheder, at de før lancering af et nyt produkt kan få Fødevaremyndighedernes godkendelse af mærkningen.
Med en vedtagelse af Eva Kjer Hansens initiativ om forhåndsgodkendelse af fødevarer i Folketinget i februar måned, har politikerne gjort det nemmere for virksomheder at få godkendt deres mærkninger af fødevarer.

Dermed bliver det muligt, at stoppe eventuel vildledning før det ender i supermarkederne.

Mindre vildledning
- Jeg har en forventning om, at ordningen vil betyde, at forbrugerne i fremtiden vil støde på færre vildledende mærkninger af fødevarer på butikshylder og i kølemontrer. Og den betyder, at vi nu bedre kan koncentrere indsatsen dér, hvor der er problemer, siger tidligere fødevareminister Eva Kjer Hansen.

Tidligere har Fødevarestyrelsen for eksempel grebet ind overfor solbærsaft uden solbær og friskmalet kaffe, der var op til et år gammel.

Undgå tilbagetrækninger
- Tilbagetrækninger er dyre, og derfor tror jeg, at mange producenter vil benytte sig af muligheden for at få forhåndsgodkendt deres produkter. På den måde sikrer de sig, at deres emballage er korrekt, når nye produkter lanceres, siger Eva Kjer Hansen.

Kontrolkampagner både i 2008 og 2009 har vist, at det er svært for virksomhederne at leve op til mærkningsreglerne.

I dag kontrollerer Fødevarestyrelsen, når mærkningen allerede er trykt.

Med den nye ordning kan virksomhederne få forhåndsgodkendt emballageteksten inden der bliver brugt penge på markedsføring.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094