23948sdkhjf

Kød-pakkeri til 200 mio. på vej i Hesselager

Byggeriet af et anlæg til pakning og forædling af kød er netop gået i gang. Det er den britiske kødvirksomhed Hilton Food Group, der etablerer virksomhed nær Coops distributionscenter for ferskvarer ved Århus.
Borgmester Nicolai Wammen i Århus tog for en lille uge siden det første spadestik til et nyt supermoderne anlæg for pakning og forædling af kød, som den børsnoterede britiske kødvirksomhed Hilton Food Group etablerer.

Der er tale om et anlæg til 200 millioner kr., som skal levere færdig pakket kød til alle Coops 1.200 butikker over hele landet fra 2011.

Hilton er verdens førende specialist på dette område og har tilsvarende aftaler med nogle af Europas mest succesfulde kæder: Tesco i England, Ahold i Holland og ICA i Sverige.

Alle former for udskæringer fra Hesselager til Coops butikker
Coops butikker vil blive forsynet fra det nye anlæg, der bygges tæt ved Coops distributionscenter for ferskvarer ved Århus, Hasselager Ferskvarecenter.

Der vil blive leveret hakket kød og alle former for udskæringer af svinekød, oksekød, kalvekød og lammekød. Virksomheden forventes at skabe ca. 220 nye jobs.

Fordelene ved aftalen
Fordelene for forbrugerne ved den nye aftale mellem Hilton og Coop er:
- Større udvalg, bl.a. mere lammekød.
- Høj ensartet kvalitet.
- Optimal fødevaresikkerhed.

Samtidig med, at slagterne i Kvickly, SuperBrugsen og Irma slipper for en række rutineopgaver, så vil de få mere tid til personlig rådgivning af kunderne, og til at arbejde mere med udvikling af mere specielle/ forarbejdede produkter.

Selve råvarerne vil være de samme som hidtil fra de samme leverandører, og Coops egne mærker indenfor kød, Premium, Bornholmergrisen og Dansk Kalv, vil fortsætte uændret.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.187