23948sdkhjf

Fødevaresikkerhed: Topmoderne tankrensningsanlæg giver tryghed

Som led i en omfattende renovering og udbygning har Truckcenter Midtjylland A/S ved hovedvej A 13 installeret Danmarks nyeste og mest avancerede anlæg til tankrensning ved fødevaretransporter.
Mange af kunderne beskæftiger sig med fødevaretransport, hvor utilstrækkelig eller forkert tankrengøring kan få uoverskuelige konsekvenser. Derfor har Truckcenter Midtjylland i den seneste tid udbygget og moderniseret faciliteterne.

Indvending rengøring af tanktrailere
Ud over reparation, opbygning, syn og service tilbyder Truckcenter Midtjylland bilvask og tankrensning. Man har netop installeret et helt nyt tankrensningsanlæg, som er ét af de kun syv steder i Danmark, der tilbyder indvendig rengøring af tanktrailere. Ifølge værkstedschef Erling Mikkelsen er anlægget ikke blot landets nyeste, men også det mest avancerede.

- Den høje ydelse skyldes de hele fire dysehoveder samt avancerede desinficeringsfunktioner og effektiv damprensning. Desuden har anlægget markedets bedste sæbesystem og automatisk temperaturstyring, siger han og tilføjer, at truckcentret har mange års erfaring med fødevaregodkendt tankrengøring og løbende arbejder på at optimere procedurerne.

– Vi lægger vægt på, at alle produkter og arbejdsgange er veldokumenterede, og at kunden hurtigst muligt er videre. Derfor kan man også køre lige igennem rensehallen hos os. Værkstedschefen fortæller endvidere, at anlægget også rengør mange køletrailere, silobiler og foderbusser, og at hallen til udvendig vask er blevet opgraderet med bl.a. nyt skumanlæg. Desuden kan centret nu også udstede certifikater i forbindelse med trykprøvning af aflæsseslanger.

Én fejl kan lukke en virksomhed
For Truckcenter Midtjyllands mange kunder inden for fødevaretransport kan det få særlig store konsekvenser, hvis ikke tankrensningen er i orden.

- Det er en af grundene til, at vores anlæg er certificeret efter ISO 9001 og 14001, at vi følger HACCP-principperne, og at vi benytter godkendt kvalitetsstyring. Vi gennemfører også løbende risikovurderinger og interne stikprøvekontroller, samtidig med at auditører aflægger kontrolbesøg flere gange årligt, forklarer værkstedschefen.

En af de kunder, der lægger særlig vægt på rensekvalitet og hygiejne, er fødevaretransportøren Holger Kristiansens Eftf. Aalborg A/S, hvor afdelingschef Carsten Juul både kræver omfattende dokumentation, kvalitetsstyring, ISO-certificering og mulighed for udstedelse af rensecertifikater.

- I fødevarebranchen kan en enkelt fejl lukke en virksomhed. Derfor stiller vore kunder naturligvis strenge krav til deres leverandører, og så må vi gøre det samme. Det giver tryghed, at Truckcenter Midtjylland har alle relevante godkendelser og kan håndtere vore specielle krav. Samtidig spiller det naturligvis en rolle, at de kan tilbyde såvel indvendig som udvendig rengøring af høj kvalitet til konkurrencedygtige priser, siger han.

Præcise forskrifter for rensning af tanktrailere
For at sikre ensartet, miljøvenlig og effektiv indvendig rengøring arbejder Truckcenter Midtjylland med præcise forskrifter for rensning af tanktrailere.

– Intet må være overladt til tilfældighederne. Hygiejnen skal være i top, uden at vi belaster miljøet unødigt. Derfor har vi præcist formuleret, hvordan og hvor længe trailerne skal renses efter endt brug, afhængigt af den seneste last, siger Erling Mikkelsen. Han oplyser, at vejledningerne bl.a. angiver, hvor varmt vand der skal bruges, om der skal anvendes rengøringsmidler, og om specielle procedurer skal følges. HACCP-principperne, som Truckcenter Midtjylland følger, foreskriver, at alle tankrensningsaktiviteter er dokumenteret 7 år tilbage, og sporbarhed er i det hele taget essentielt i fødevarebranchen.

– Anlægget er landets mest moderne og effektive, og fleksibiliteten er i top. Dermed understøttes vort mål om vedvarende at levere optimal kvalitet og service til fødevarebranchen, slutter værkstedschefen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079