23948sdkhjf

Nyt om navne: Professor vil skabe bedre fødevarer

Richard Ipsen er udnævnt til professor med særlige opgaver i Food Structure Engineering på Institut for Fødevarevidenskab på Københavns Universitet.
Richard Ipsen vil i den kommende tid videreudvikle forskningsområdet inden for fødevarers struktur ved at øge forståelsen af, hvordan levnedsmidlers bestanddele på molekylært niveau påvirker fødevarers konsistens og tekstur.

Forskningen vil i fremtiden kunne give forbrugerne nye, sunde fødevarer med større velsmag.

Sidste år var Richard Ipsen med til at udbygge forsøgsmejeriet på Institut for Fødevarevidenskab, så det nu ved hjælp af online sensorer og hurtiganalyser af data er muligt at undersøge, hvordan fremstillingsprocesser påvirker mejeriprodukters struktur.

I sin forskning har Richard Ipsen desuden arbejdet i tæt samarbejde med mejeriindustrien og ingrediensvirksomheder om fødevarers struktur.

I spidsen for fremtidens mejerister
På undervisningsområdet kommer Richard Ipsen til at stå i spidsen for uddannelsen af fremtidens mejeriingeniører på den internationale kandidatuddannelse i mejeriteknologi ved LIFE - Det Biovidenskabelige Fakultet.

Uddannelsen er enestående i verden og færdiguddannede kandidaterne nyder stor anerkendelse i fødevareindustrien.

Karriere med mejeriprodukter
Richard Ipsen har i gennem hele sin karriere arbejdet med mejeriprodukter og struktur af fødevarer.

Som færdiguddannet mejeriingeniør drog han i 1982 til FAO's regionale mejeritræningscenter i Kenya for at arbejde.

Efter et par års ansættelse i Kenya vendte han tilbage til Danmark og blev forsker ved Statens Mejeriforsøg i Hillerød.

Efter en tid som afdelingsleder på Slagteriskolen i Roskilde fik han i 1991 ansættelse på det daværende Mejeri- og Levnedsmiddelinstitut på Landbohøjskolen.

Her har han siden bestridt forskellige forskerstillinger indtil udnævnelsen som professor i Food Structure Engineering.

Richard Ipsen kommer fra en stilling som lektor og faggruppeleder for Mejeriteknologi ved Institut for Fødevarevidenskab på LIFE - Det Biovidenskabelige Fakultet.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093