23948sdkhjf

Harboe reagerer på kritikken

I en række medier er Harboe blevet kritiseret for indirekte at underbetale udenlandsk arbejdskraft på sit bryggeri via aftaler med selvstændige udenlandske underleverandører. Det er en kritik, som Harboe ikke vil sidde overhørig.
Derfor vil bryggeriet nu opsige samarbejdsaftalen med én af de kritiserede underleverandører og kræve af en anden underleverandør, at virksomheden indgår overenskomst efter danske regler.

- Jeg er meget ked af den omtale, som Harboe har fået, siger administrerende direktør, Bernhard Griese.

- Vi er et dansk selskab i et lille lokalsamfund i Skælskør, som aflønner vores egne medarbejdere efter gældende overenskomstmæssige regler. Når vi så i pressen bliver beskyldt for at udnytte udenlandsk arbejdskraft, så må vi reagere, også selvom det ifølge EU-reglerne ikke er os, der kan fastsætte lønningerne for de ansatte hos selvstændige udenlandske underleverandører.

Når Harboe i fremtiden indgår aftaler med udenlandske underleverandører, vil det være et fast element i forhandlingen af aftalen, at der ses på, hvilke overenskomster der skal gælde for det planlagte arbejde.

- Vi ønsker, at alle medarbejdere tilknyttet Harboe har ordentlige forhold uanset deres nationalitet og uanset om de er ansat hos Harboe eller er tilknyttet projektmæssigt gennem en ansættelse hos en selvstændig underleverandør, siger Bernhard Griese.

Harboe har i dag 127 timelønnede ansatte i bryggeriet, hvoraf 30-40 kommer fra andre EU-lande. Alle disse timelønnede procesoperatører, som arbejder med hele driften og produktionslinjerne i bryggeriet, aflønnes uanset nationalitet i henhold til den mellem 3F og DI indgåede overenskomst med tilhørende lokale aftaler.

Harboe investerer løbende i nye produktionslinjer og højteknologisk udstyr. Leverandørerne af dette udstyr har ansvaret for levering af anlæg, installationer, montage samt indkøring af anlægget. Der er tale om nogle meget store og komplekse projekter, der kræver, at de folk, der varetager opgaven, har nogle helt særlige kompetencer inden for håndtering af bryggerimaskiner. Udenlandske specialister, der er ansat hos selvstændige udenlandske underleverandører, aflønnes i henhold til regler og love i de respektive lande. For øjeblikket arbejder 8-10 sådanne specialister fra andre EU-lande på projektbasis i Harboe.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094