23948sdkhjf

Arla Foods stadig på partnerjagt

Mejerikoncernen Arla vil stadig indgå partnerskaber med eksterne parter om etablering og opkøb af datterselskaber, selvom virksomheden forbliver et andelsselskab.
Det er landmændene, der helt og holdent skal eje Arlas moderselskab, men ikke desto mindre ønsker koncernen stadig at indgå partnerskaber med eksterne parter om etablering eller opkøb af datterselskaber. Det skriver morgenavisen Jyllandsposten.

Bestyrelsen i Arla Foods har analyseret fremtidens ejerskab og er kommet til den konklusion, at alle planer om omdannelse af selskabet til et aktieselskab med eksterne investorer skrinlægges.

Arla Foods skal i stedet være et andelsselskab ejet af mælkeproducenter.

Konklusionen får samtidig betydning for de dansk og svenske landmænd, der ejer Arla. De må nemlig binde flere penge i det fælles mejeriselskab.

Adm. direktør Peder Tuborgh siger om analysen og konklusionen af denne:
- Vi har i fællesskab arbejdet med analysen, som er grundigt gennemarbejdet. Det er den helt rigtige konklusion. Den løsning udelukker ikke på nogen måde, at vi under moderselskabets struktur fortsat kan arbejde med eksterne investorer og partnere. Tværtimod vil vi se meget mere af det i fremtiden.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094