23948sdkhjf

Hårdt arbejde giver Færch Plast millionoverskud

Emballagefabrikanten har arbejdet hårdt, og det betyder, at et underskud på 8 mio. kr. i 2008 er vendt til overskud på 40 mio. kr. ved udgangen af 2009.
Færch Plast A/S med hovedsæde i Holstebro tjener igen penge.

Bag resultatet ligger der hårdt arbejde, effektiviseringer og besparelser.

Efter et udfordrende 2008 kom virksomheden, der laver plastemballager til fødevareindustrien og detailhandlen, ud af 2009 med et overskud på godt 40 mio. kr. mod et underskud på 8 mio. kr. året før.

Et resultat, den nye administrerende direktør, Lars Gade Hansen, betegner som tilfredsstillende.

Har smøget ærmerne op
-Vi har skåret ind til benet, og det har været hårdt. Men nu lysner det. Alle medarbejdere på Færch Plast har smøget ærmerne op, og det afspejler sig på bundlinjen. Hvis den gode udvikling fortsætter, forventer vi en stabil beskæftigelse i 2010, siger Lars Gade Hansen.

Han begyndte i virksomheden i december 2009.

Brian Troldtoft, der er tillidsmand og medarbejderrepræsentant i bestyrelsen, glæder sig også over udviklingen.

- Alle accepterede sidste år en fastfrysning af lønnen. Det er normalt ikke nemt at få på plads. Men vi vidste godt, hvordan verden så ud, og at der skulle ske noget. Derfor er det også en stor tilfredsstillelse, at der er kommet så godt et resultat ud af det, lyder det fra tillidsmanden.

Medarbejdere bag effektiviseringer
Adm. direktør Lars Gade Hansen tilskriver den gode udvikling flere forhold.

- Vi har fastholdt volumen på trods af finanskrisen, samtidigt har vi opnået indkøbsmæssige fordele. Desuden har medarbejderne ganske enkelt arbejdet hårdere. Endelig slog en lang række effektiviseringer i produktionen igennem med fuld kraft. Det har givet en markant bedre avance, forklarer Lars Gade Hansen.

Mange af forslagene til effektiviseringer kom fra medarbejderne selv.

- I et område med en betydelig arbejdsløshed var der stor motivation for at bevare arbejdspladsen. Alle har været engagerede og ydet en stor indsats, konstaterer tillidsmand Brian Troldtoft.

Vækst i omsætningen i 2010
Den nye administrerende direktør forventer, at fremgangen fortsætter i 2010.

- Sidste år leverede vi virksomhedens tredjebedste resultat nogensinde. Målet for 2010 er et bedre resultat end i 2009. I 2010 er hovedoverskriften vækst i omsætningen. Vi vil udnytte kapaciteten på fabrikkerne i Danmark og Tjekkiet og holde vores investeringer på et minimum. Samtidigt skal vi fortsat effektivisere og holde stram styring på udgifterne, siger Lars Gade Hansen.

Færch Plast i Holstebro blev grundlagt i 1969.

Virksomheden er kendt for at udvikle og fremstille emballager til fødevarer.

Udover produktion og administration, som er beliggende i Holstebro, omfatter virksomheden salgskontorer i England og Frankrig, samt en fabrik i Tjekkiet.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078