23948sdkhjf

Royal Greenland overtager rognfabrik

Royal Greenland har 15. marts købt aktiviteterne i Westfalia-Strentz Gmbh af Icelandic Seafood. Fiskekoncernen overtager maskiner og medarbejdere.
Fabrikken producerer primært stenbiderrogn på glas og Royal Greenland har i flere år være eneleverandør af grønlandsk stenbiderrogn til Cuxhaven-fabrikken i Tyskland.

De ti medarbejdere bliver på fabrikken og produktionen fortsætter som normalt.

Kontrol over hele værdikæden
Strategien bag købet er ejerskab af hele værdikæden fra råvarefangst, over forædling til salg.

- Tidligere har Royal Greenland været verdens største leverandør af halvfabrikata baseret på produktionen i Grønland, men nu kan vi kontrollere hele processen og selv forædle produktet, oplyser fiskerikoncernen.

Ved købet af aktiviteterne i Cuxhaven får Royal Greenland samtidig adgang til know-how, mange års erfaring med rognproduktion og del i nogle af verdens mest moderne produktionsfaciliteter.

Drift fra Wilhemshaven
Driften vil blive varetaget fra Wilhemshaven, så synergieffekter udnyttes bedst muligt.

Den daglige ledelse vil blive varetaget af Helgi Helgason, der har mange års erfaring med produktion og forædling af bl.a. stenbiderrogn, oplyser Royal Greenland.

Rogn fra den grønlandske stenbider fanges mellem marts og juni og er særligt velsmagende, fordi den lever i det iskolde klare arktiske hav omkring Grønland, hvor fangsten landes ved lave temperaturer.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078