23948sdkhjf

Danish Crown vil afskedige 600 medarbejdere

Det lykkedes ikke DI og Fødevareforbundet NNF at nå en aftale om en ny overenskomst hos forligsmand Asbjørn Jensen. Det koster nu danske arbejdspladser, lyder meldingen fra slagterikoncernen. Opdateret kl. 07:04.
Umiddelbart før første møde hos forligsmanden blev der holdt et ekstraordinært møde mellem tillidsrepræsentanterne og ledelsen i Danish Crown.

Her understregede tillidsrepræsentanterne, at de stod enstemmigt bag en hensigtserklæring om en 0-lønsregulering for 2010-2012 og en begyndelsesløn for nye medarbejdere, lyder meldingen fra Danish Crown.

- Vi havde sammen med tillidsrepræsentanterne stillet vores ejere og medarbejdere i udsigt, at vi i fællesskab ville finde en løsning, der bragte os tættest muligt på målet i DC Future. Senest på repræsentantskabsmødet i begyndelsen af februar, hvor alle tillidsrepræsentanterne var til stede. Derfor er jeg også både overrasket og skuffet over, at Fødevareforbundet NNF ikke lytter til deres medlemmer, siger CEO i Danish Crown Kjeld Johannesen.

- Hvis Danish Crown er utilfredse med det mæglingsforslag der nu bliver sendt til afstemning blandt medlemmerne, så må de starte med at skyde skylden på dem, der forhandlede for Danish Crown, nemlig arbejdsgiverorganisationen DI. Hvis Kjeld Johannesen ikke føler, at han er blevet hørt, må han råbe et sted, hvor nogen gider høre på, hvad han siger, mener næstformand og forhandler for Fødevareforbundet NNF, Jens Peter Bostrup.

Han slår samtidig fast, at Danish Crown og Kjeld Johannesen ikke på noget tidspunkt har medvirket til, at overenskomstforhandlingerne kunne ske i et fornuftigt forhandlingsklima.

Koster danske arbejdspladser
Inden for ganske kort tid vil Danish Crown sige farvel til de første knap 600 medarbejdere på slagterierne.

- Jeg er ligeledes overrasket over, at man fra NNF’s side ikke mener, at en ekstraudgift på 50 mio. kr. gør nogen forskel. Det her er jo ikke et spørgsmål om at redde virksomheden Danish Crown, men det er et spørgsmål om, hvorvidt arbejdspladserne i Danish Crown er i Danmark eller i andre lande, siger Kjeld Johannesen.

Forhandler for Fødevareforbundet NNF, Jens Peter Bostrup tager stærkt afstand fra at blive gjort medskyldig i, at 600 slagteriarbejdere i følge Danish Crown nu står overfor at miste deres arbejde.

- Det er og bliver Danish Crown, der har ledelsesretten. Hvis de ønsker at fyre gode medarbejdere, så er det deres beslutning og deres valg. Vi har gjort alt hvad vi kunne, men DI og Danish Crown har ikke været til at rokke. Det var deres fortrin eller ingenting – og sådan danser man ikke tango.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096