23948sdkhjf

Spar går i offensiven med ny butikskæde

EuroSpar bliver en ny type supermarked med mange lavprisvarer. Spar vil kapre kunder fra Rema 1000, SuperBrugsen og SuperBest.
Navnet på butikkerne bliver EuroSpar, og målet er etablere 70 supermarkeder indenfor to år.

- Vi matcher supermarkederne på en stor del af udvalget og sælger de mest almindelige basisvarer til lavpris. Det er, hvad forbrugerne ønsker, siger Michael Østergård, adm. direktør i Spar Danmark til Jyllands-Posten.

Han håber, EuroSpar vil appellere til de kunder, som i dag handler hos Rema 1000, SuperBrugsen og de mindre SuperBest-butikker.

- Det er bl.a. dem, som vi skal give baghjul. Især Rema 1000 har haft alt for let spil. De har vundet markedsandele, men nu får de kamp til stregen, siger Michael Østergård.

18 butikker inden sommer
18 butikker åbnes inden sommerferien.

Om et år vil der være 40-45 forretninger, og i begyndelsen af 2012 er målet 70 EuroSpar butikker med en samlet omsætning på mere end tre mia. kr., skriver Jyllands-Posten.

Sidste år øgede Spar omsætningen i Danmark med 4 pct. til 7,3 mia. kr. for de 452 butikker.

Dertil kommer en omsætning på en mia. kr. fra de godt 100 butikker, som blev overtaget fra Dansk Købmænd i løbet af året.

Kæden har omtrent 550 købmandsbutikker under navnene Super Spar, Spar, Kwik Spar og Go'on.

Spar Danmark er med i det internationale samarbejde Spar International, som omfatter mere end 15.000 Spar-butikker i 33 lande.
Læs mere om: Spar
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063