23948sdkhjf

Bisca har øget indtjeningen

Nordens største producent af småkager har haft fokus på at afsætte mere lønsomme produkter. Det giver en stigning i resultat før skat på over 20 mio.kr.
Indtjeningen steg sidste år markant i Bisca, der bl.a. producerer Honning Snitter og Snøfler.

Producenten fortsætter de seneste tre års positive udvikling med et overskud før skat i 2009 på DKK 30,1 mio. kr. mod 8,6 mio. året før.

Altså en stigning i resultat før skat på DKK 21,5 mio.

Overstiger forventninger
Årets resultat er bedre end forventet.

Det er opnået ved at fastholde aktivitetsniveauet og fokusere på produkter af høj kvalitet under egne brands.

Dermed er det stort set lykkedes at opretholde en uforandret omsætning på DKK 735 mio. og realisere et driftsresultat før afskrivninger, renter og skat (EBITDA) på DKK 60 mio.

Det er en markant fremgang på 25 % i forhold til sidste år.

- Lønsomheden i Bisca er forbedret på trods af en øget priskonkurrence. Vi har blandt andet optimeret vores produktionsprocesser, udviklet vores produktportefølje samt investeret i kompetenceudvikling af vores medarbejdere. Det har medvirket til en øget produktivitet og lavere produktionsomkostninger, siger adm. direktør Leif Bergvall Hansen, der overtog direktørposten i 2006.

Energireduktion og efteruddannelse
Bisca har i 2009 afsluttet et energireduktionsprojekt, som har medført væsentlige reduktioner i energiomkostningerne.

Derudover er der i samme periode gennemført mere end 10.000 uddannelsestimer på medarbejdere.

- Der er ingen tvivl om, at medarbejdernes store engagement og evne til at involvere sig i realiseringen af den fastlagte strategi, er en vigtig del af vores fremgang, forklarer Leif Bergvall Hansen.

Yderligere forbedring
Fremgangen for Bisca ser ud til at fortsætte.

- Vi forventer en yderligere forbedring af konkurrenceevnen, hvor blandt andet flere produktlanceringer skal danne grundlag for fremtidig vækst. Vi vil forsat fokusere på innovation og produktudvikling, så vi kan udbyde nye og spændende produkter, men også videreudvikle vores eksisterende recepter, siger Leif Bergvall Hansen.

Bisca beskæftiger ca. 450 medarbejdere og er blandt andet ejet af LD Equity 1 K/S, Dansk Erhvervsinvestering A/S og Helsingør Fællesbageri A/S samt selskabets ledelse.

Ud over Bisca-produkterne står virksomheden i Stege også bag de kendte produkter fra Karen Volf.

Blandt de største eksportmarkeder uden for Norden er Tyskland og England.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141