23948sdkhjf

Rusland er klar til dansk fødevareteknologi

Hold øje med bøvl og muligheder i den russiske fødevaresektor. Det var budskabet på seminar om at sælge udstyr til den russiske fødevareindustri, arrangeret af DI.
Poul Jacob Erikstrup fra den danske ambassade i Moskva fortalte om udviklingen af fødevaresektoren, der sigter mod at gøre Rusland nettouafhængigt af fødevareimport inden 2020.

Det sker dels gennem nyinvesteringer, dels gennem et omfattende behov for renovering af eksisterende produktionsanlæg, skriver DI.

Rusland mangler teknologi
Udviklingen i den russiske økonomi gør, at Rusland formentlig vil have de økonomiske muligheder til at virkeliggøre intentionerne om at udvikle og modernisere sin fødevaresektor.

Det der gør udviklingen rigtig interessant for danske virksomheder er, at Rusland i høj grad mangler den teknologi, der skal til for at bringe den russiske fødevaresektor up to date.

Forsimplet adgang
Fra officiel russisk side har man allerede iværksat en række initiativer for at forsimple adgangen til det russiske marked for udenlandsk teknologi.

Det fortalte Oksana Kuznetsova fra All Russia Research Institute of Meat Industry.

Hun fortalte også, at selvom det stadig er et omfattende arbejde at få de nødvendige godkendelser, så bliver de russiske tekniske standarder løbende tilnærmet de europæiske, skriver DI.

HNH Sønderborg fik for nyligt en ordre på at levere udstyr til Ruslands største slagterikoncern. Læs den artikel her .
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078