Det blev til to tyrekalve og en kvie.
Samtidig er endnu to kvier drægtige, så flere kælvinger er på vej senere i år, oplyser Danish Crown.
Den japanske Wagyu-race blev skaffet til Danmark af Friland på opfordring af kokken Francis Cardenau.
Halv mio. kr. per slagtedyrI Japan masseres de levende Wagyu-dyr og fodres med blandt andet øl for at frembringe det eksklusive kobekød, som kan indbringe op til en halv millioner kroner per slagtedyr.
I Danmark fodrer avleren, Søren Vester i Finderup, i stedet med mask fra Viborg Bryghus.
Han indrømmer dog, at de danske dyr – i modsætning til det japanske – ikke får daglig massage.
De tre første danske Wagyu-kalve kom i 2008, hvor de fik japanske navne efter den rækkefølge, de kom til verden i.
Blandt dem ventes studen Friland Takazakura San (san betyder 3) at være klar til slagtning i løbet af den næste måned.
Friland Takazakura San bliver dermed det første danske Wagyu-dyr, som der er mulighed for at smage.
Senere på året ventes yderligere to Wagyu-dyr klar til slagtning.