23948sdkhjf

Dole Food Company skruer ned for vandforbruget

Virksomheden vil reducere miljøpåvirkningen fra bananhøsten og den efterfølgende pakkeprocedure betragteligt.
I 2009 gik Standard Fruit de Costa Rica i gang med en komplet ændring af deres bananhøstning og pakkeprocessen for at få reduceret vand- og energiforbruget.

Processen kaldes New Millennium Packing System og den skal reducere vandforbruget og få energiforbruget halveret sammenlignet med traditionelle pakkerier.

– Denne nye landvinding er et synligt bevis på vores engagement i at få gjort noget ved vandforbruget, som vil blive et af de centrale landbrugsproblemer i de kommende år. Konceptet er udvidet til en Dole driftsfacilitet i Honduras, og yderligere en plantage i Costa Rica vil begynde med New Millennium system ved årets udgang, lyder det fra Roberto Vega, Social Responsibility Manager i Dole.

Kan spare 60 mio. kubikmeter vand
Høsten og produktudvælgelsesprocessen blev ændret, så mange af pakkeopgaverne nu kunne udføres tættere på bananernes voksesteder.

– De samlede konsekvenser, hvis dette system blev indført i regional skala, ville gøre det muligt for bananbranchen at spare over 60 mio. kubikmeter vand til anvendelse i forbindelse med pakkeprocessen. New Millennium Packing System vil potentielt kunne frigøre tilstrækkelig vandmængder til at dække 30.000 menneskers årlige behov, forklarer Danilo Roman, som er adm. direktør for Standard Fruit de Costa Rica.

Dole havde i 2009 et nettoresultat på 6,8 mia. USD og er blandt verdens absolut førende producenter og markedsførere af frugt og grøntsager.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078