23948sdkhjf
Log ind eller opret for at gemme artikler
Få adgang til alt indhold på Food Supply
Ingen binding eller kortoplysninger krævet
Gælder kun personlig abonnement.
Kontakt os for en virksomhedsløsning.

Fokus på fødevarers rolle i klimadebatten

Det Etiske Råd sætter fokus på at fødevarer står for 20% - 30% af udledningen af drivhusgasser i en serie af artikler. De vil have forbrugerne til at omlægge kostvaner.

Fødevarers andel af udledningen af drivhusgasser kan mere end halveres, hvis folk omlægger kosten i mere klimavenlig retning – hvilket vil sige flere vegetabilske og færre animalske produkter.

Det sætter Det Etiske Råd fokus på med en ny samling af artikler.

Klima- og fødevarespørgsmålene er nemlig også etiske spørgsmål, som blandt andet handler om lighed, retfærdighed og om, hvordan vi omgås naturen, mener rådet.

Besvarer spørgsmål

De forsøger at besvare spørgsmål som:

Er det legitimt for staten at blande sig i vores fødevarevalg ved for eksempel at lægge skat på klimabelastende fødevarer?

Artiklerne handler om sammenhængen mellem fødevareproduktion og klimaændringer, om hvad en klimavenlig kost består af og om hvilke konsekvenser, klimaforandringerne allerede i dag har for ulandenes fødevareproduktion.

Læs forfatternes konklusioner

her

.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.062|instance-web03