23948sdkhjf

Afskedigelser i Danish Crown rammer fem afdelinger

580 afskedigelser i slagterikoncernen rammer svinekødsdivisionen, og hårdest går det ud over afdelingen i Esbjerg, hvor en lukning af aftenholdet berører 328 medarbejdere.
Afskedigelserne kommer som et led i arbejdet med at nå de mål, Danish Crown har sat i den økonomiske plan DC Future.

- Det er en rigtig ærgerlig udvikling, men omkostningerne i produktionen må og skal nedbringes, så der igen kan komme fornuftig økonomi i at have svineproduktion i Danmark. Alternativet er et massivt tab af danske arbejdspladser i den kommende tid, siger CEO i Danish Crown Kjeld Johannesen, som understreger, at det kun er første skridt i plan B for at nå de fremsatte mål.

Der er både tale om nedskæring som følge af effektiviseringer, om udflagning og om almindelig kapacitetstilpasning, oplyser slagteriet.

Danish Crown forventer at reetablere nogle af arbejdspladserne i udlandet efter sommerferien, men der er også håb om at en mindre del af de berørte kan tilbydes arbejde på andre af Danish Crowns anlæg i den kommende tid.

Opsigelserne ventes at være effektueret omkring sommerferien i år.

En trist melding
Næstformand for Fødevareforbundet NNF Jens Peter Bostrup beklager både nedskæringerne og begrundelsen for dem.

- Det er først og fremmest trist for de medlemmer, det går ud over. Men det er også trist, at Danish Crown vil give Sorteper videre til forbundet. Hvis det mæglingsforslag, der nu er til urafstemning, bliver vedtaget, så giver det slagteriarbejderne en lønstigning på 1,60 kr. i timen i år. Det kan da ikke være det, der vælter læsset for Danish Crown, siger Jens Peter Bostrup.

Planen omfatter:
- Forslag om lukning af aftenholdet i Esbjerg (Berører 328 ansatte).
- Forslag om lukning af brystflæskafdeling i Skærbæk (Berører 192 ansatte).
- Forslag om reduktion af udbening af forender i Horsens (Berører 35 ansatte).
- Økonomisk opdatering og ny vurdering af fremtiden for Rødding (Berører 14 ansatte).
- Lukning af frysehuset i Blans (Berører 10 ansatte).
- Analyse af aftenholdet i Fåborg med henblik på en reduktion i aftenholdets størrelse over efteråret og/eller lukning på sigt.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095