23948sdkhjf

Pølsebod er årets spisested i København

En pølsemand fra Als slår gedigne restauranter af banen med sine økologiske hotdogs og vinder københavner-pris for Årets Spisested. Pølserne er fra Hanegal.
For fire måneder siden åbnede Claus Christensen fra Als den første økologiske pølsevogn i København under navnet DØP.

Vognen har vundet så stor popularitet, at den nu har fire deltidsansatte.

Vinder over fiskebar
I dag får pølsemanden overrakt københavner-prisen for Årets Spisested.

I samme kategori var også Fiskebaren, der har fået en udmærkelse af Michelin Guiden, nomineret.

– Jeg kan leve af det, og det går rigtig godt. Jeg har netop købt vogn nummer to. Der er stor efterspørgsel til arrangementer rundt i hele landet, siger den 32-årige pølsemand til JydskeVestkysten.

Kender kvalitet
Succesen mener han, kan forklares med kvalitet.

–Med min uddannelse i ryggen og kendskab til kvalitet fra de gode pølser i det sønderjyske kan jeg se, at folk vil have kvalitet. Man vil godt have fastfood, men set skal være sundere og i orden. Fedtindhold og saltindhold er halveret i mine pølser, forklarer pølsemanden til JydskeVestkysten.

En regel tilbage fra tiden omkring 1. Verdenskrig betyder, at det kun er førtidspensionister, der må være pølsemænd i København.

Den regel har Claus Christensen fået dispensation fra af Københavns Kommune, fordi produkterne er økologiske og sundere.

Der er stor efterspørgsel på DØP, som allerede er booket til fester, ferniseringer, messer, natmad, bryllupper og Roskilde Festival.

Pølserne er fra Hanegal A/S i Voel ved Slkeborg.
Læs mere om: DØP
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079