23948sdkhjf

Økologisk frugtproduktion er presset

Ny undersøgelse påpeger de udfordringer, som økologiske frugt-, grønt- og bæravlere står over for. Danske producenter står dårligt i den internationale konkurrence.
Undersøgelsen viser overordnet, at der er et godt marked for økologiske produkter i Danmark.

Men den viser også, at branchen er presset af den stigende globalisering.

- Danmark blev sidste år kåret til årets økologiske land, og vi høster international anerkendelse for vores økologimodel, hvor erhverv og myndigheder arbejder tæt sammen. Rapporten viser, at myndigheder og erhverv skal arbejde hårdt for at fastholde vores position, i den hårde internationale konkurrence, der presser branchen, siger fødevareminister Henrik Høegh.

Brug for ændringer
Rapporten konkluderer blandt andet, at der i frugt-, grønt- og bærsektoren er behov for at;

• øge udbytterne og nedbringe CO2 belastningen pr. produceret enhed
• udnytte de teknologiske muligheder for at øge produktiviteten
• øge samarbejde producenter imellem for at sikre volumen og afsætning
• udnytte stordriftsfordele – specielt for leverandører til store aftagere
• opfordre til og understøtte deltagelse i producentorganisationer
• fortsætte fokus på forskning og udvikling

Rapporten er bestilt af fødevareministeriet for at få afdækket, hvilke udfordringer frugtavlere står overfor.

Den indeholder anbefalinger til erhvervet om, hvordan den internationale konkurrenceevne kan forbedres.

Blandt andet ved energibesparelser og samarbejde om afsætning.

Læs hele rapporten her .
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062