Global burgerkæde sætter danske salater på menuen

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

Grundsmage, teksturer og 20 danske kvinder med i processen

McDonald’s lancerer to nye såkaldte måltidssalater, som den danske madinstitution Madkulturen har udviklet i samarbejde med burgerkæden.

De to nye salater, der både indeholder grønkål, belugalinser og hummus, er udviklet fra bunden over et længere forløb, som Madkulturen har faciliteret.

- Vi har tidligere haft salater på menuen, men de solgte simpelthen ikke nok. Måske var vi forud for vores tid – måske havde vi bare ikke gjort vores hjemmearbejde godt nok, siger Mads Friis, der er kommerciel direktør i McDonald's Danmark, og henviser til, at de tidligere salater i højere grad var baseret på et internationale koncepter fremfor lokalt udviklede til danske smagsløg.

Denne gang er McDonald's gået anderledes til værks. Man har arbejdet med grundsmage, teksturer og inddraget 20 danske kvinder i processen, som har bidraget med ideer og præferencer. Desuden har råvareleverandørerne været tæt med inde i udviklingen, så man hele tiden har kunnet afprøve og forfine nye ideer. Til sidst har salaterne været igennem 500 testpersoner.

Læs også: Årets Lokale Vare kommer fra Skive

- Smagen har været hovedfokus i udviklingen af vores salater. Vi skal ikke bare have en salat for at have den. Og selv om vores kerneprodukter er burgere, oplever vi, at flere og flere også efterspørger salater, siger Mads Friis.

Læs også: Nu skal årets lokale fødevare findes

Det er Madkulturen, der har faciliteret udviklingen af de nye salater, og her giver samarbejdet god mening.

- Vi er sat i verden for at skabe bedre mad til alle. Så skal vi også være der, hvor danskerne er. Her har vi skabt et grønt og smagfuldt alternativ i fastfoodsegmentet, der er tilgængelig over hele Danmark. Det er vi stolte af, siger Judith Kyst, direktør i Madkulturen.

Mere om: Madkulturen | McDonald's


Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Nu vil Mikkeller også lave chokolade

Og desuden tøj, for at det ikke skal være løgn

Grød-kæde vil fordoble antallet af butikker

Men drømmen om udlandet er indtil videre skrinlagt

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Chipsfabrikkens ældre dame kører endnu

Anlægget står ikke foran pension. Tværtimod skal det efter 13 år snart udvides.

Han tester det, der rører ved fødevarer

Gennembrud for antibiotikafrit kød

Nyhedsbrev

Arla brager frem i Asien

1

Så er fuldkorn igen i fokus

Chokoladekæde mister troen på center

Norsk pizzakomet vil åbne i Danmark - igen

Hakkekød trækkes tilbage

Varme bade til rodfrugter skal mindske madspild

EU vil begrænse plastik i miljøet og genbruge al emballage

Blandede maderfaringer med kulturåret i Aarhus

Skuffende fødevaremarked forsøger igen: Der sker forbedringer i foråret

1

Det er snart helt slut for kæde af madbutikker

Ny forskning skal fremme sunde bakterier i maden

Netto donerede over 250.000 måltider til socialt udsatte

Juicekæden i offensiven: Så mange skal åbne i 2018

Haarslev Industries vil runde 2,2 milliarder

Den fynske virksomhed sætter gang i en omfattende transformation.

Kendte restauranter rykker ind i ny terminal 2

Åbyhøj-firma på sukkerfrit eksporteventyr

Modermælkserstatning i 83 lande kan være salmonellaramt

Ugens grin: Kommunikation på russisk

Tivoli åbner med restaurantfestival

Overskuddet faldt i Chr. Hansen trods omsætningsvækst

Erhvervsliv raser over nøl i Skatteministeriet

Risiko for forurening fra mus i bagerbrød

Jysk cateringfirma har voldsomt vokseværk

Lufthavnsrestaurant nægter at lukke trods byggerod

Bite Copenhagen får ny direktør

51 restauranter med i DinnerDays

Nyt juicekoncept klar i Fredericia

1

Rekordmange direktører får karantæne

Slikhandler anker dom om millionbøde

Vodkaflaske til otte millioner kroner stjålet i København

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Få besøg af vores mobile showroom.

Ny projektassistent ved IPW Systems

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Ejner Hessel vælger ClassicMat™ til fremtidens bilhus

Det handler om fødevaresikkerhed

Tre nye medarbejdere hos Shark & Co.

Michael har afprøvet EL:CONs rotationsordning for lærlinge – nu er han udlært elektriker

Endress+Hauser præsenterer verdens første selvkalibrerende temperaturføler

Café Sommerskos historiske lokale skifter hænder

Plejer du dit virtuelle CV nok?

Dansk Procesventilation har færdiggjort udsugning af Calcium-sulfat dampe hos Boehringer Ingelheim

Vi er stolte over at have leveret denne Erikkila Pro-Coulmn søjlesvingkran til Lesjöfors A/S

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Leverandør til eliten

Følg Xcelgo på LinkedIn

Simas Filters A/S styrker salgsorganisationen

Scandrums A/S er valgt som emballage-partner

Det ny Cateringinventar.dk er online - Se vores nye hjemmeside

Ronnie er udlært elektriker hos EL:CON - og vil gerne lære endnu mere...

Vil elpriserne stige eller falde i 2018?

På næste tirsdag: Kom til gratis foredrag med Toke Kruse

Manicus Teknik olie/vand køler TAK/T

Fødevarelovgivning 2018

KUKA's investering i Device Insight giver spidskompetencer inden for IIoT-p...

NORD DRIVESYTEMS udstiller på ANUGA Foodtec 2018

Send til en kollega

0.283