23948sdkhjf

Fabrikker skyder op som paddehatte

Flere virksomheder forbereder sig på ny vækst. En af dem er Miltek i Ulfborg, der leverer pressere til f.eks. supermarkeder.
En undersøgelse fra Nyhedsmagasinet Ingeniøren viser, at mindst otte danske industrivirksomheder siden nytår har bygget nye fabrikker eller udvidet produktionen i Danmark.

Miltek styrker egenproduktionen
En af dem er Miltek i Ulfborg, der leverer pressere til hele verden til brug i bl.a. supermarkeder, der vil sammenpresse brugt pap, papir, flamingo og plast.

- Vi har brug for at få mere kontrol over kvaliteten af vores produkter, og samtidig vil vi gerne opbygge kompetencerne her i huset, siger underdirektør og daglig leder af virksomheden Martin Andersen til Ing.dk om den igangværende proces, hvor underleverandørerne droppes til fordel for en styrket egenproduktion.

God basis for det voksende marked
I Dansk Industri mener erhvervsøkonomisk chef, Ken Damsgaard, at der er god basis for at forberede sig på et voksende marked:

- Det er nu, man skal lægge en forretningsplan, for alt tyder på, at vi har nået bunden af den økonomiske krise, siger han til Nyhedsmagasinet Ingeniøren.

Tidligere professor ved Økonomisk Institut på CBS i København, Niels Blomgren-Hansen, mener dog, at man skal være varsom med at lægge for stor betydning i den begyndende positive konjunkturudvikling i forhold til den enkelte virksomhed:

- Men hvis man har likviditeten og kan overskue markedet og konkurrenterne, så kan det være ganske fornuftigt at investere lige nu, siger han.

Udover Miltek satser....
Den Beauvais-ejede fødevareproducent Pastella bygger ny fabrik til produktion af pasta i Skovlund ved Varde, producenten af lasthåndteringsudstyr Sawo bygger en ny fabrik for et tocifret millionbeløb, mens Topsil Semiconductor Materials har besluttet at bygge en helt ny fabrik til 300 millioner kroner.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094