23948sdkhjf

Royal Unibrew forbedrer sig med 38 mio.kr.

Bedre indtjening i 1. kvartal end samme periode i 2009. Udviklingen er positivt påvirket af påskesalget.
Resultat af primær drift (EBIT før særlige poster) blev på DKK 10 mio. mod DKK ‐28 mio. i samme periode sidste år - altså en stigning på DKK 38 mio.

Udviklingen i 1. kvartal er som ventet positivt påvirket af, at påskesalget i modsætning til sidste år lå i første kvartal, ligesom der er sket en lageropbygning hos distributørerne.

- Forbrugerne er fortsat tilbageholdende, og markederne er volatile og præget af skarp konkurrence. I lyset heraf er vi tilfredse med, at vi i 1. kvartal kan fortsætte den positive udvikling med stigning i både resultatet og cash flow – og en yderligere reduktion af vores gæld. Det bedre økonomiske resultat skyldes ikke mindst, at de markante tiltag, som vi gennemførte i 2009 for at optimere Royal Unibrew, nu for alvor slår igennem, siger adm. direktør Henrik Brandt.

Lav sæson
Sædvanligvis er indtjeningen lav for bryggerivirksomheder i vintersæsonen, hvor efterspørgslen efter øl og læskedrikke og dermed salgs‐ og produktionsvolumenerne er lavere end i de øvrige kvartaler, og hvor det lavere aktivitetsniveau udnyttes til at gennemføre større vedligeholdelsesarbejder.

Men nettoomsætningen i perioden steg dog med 2 procent til DKK 782 mio.

Resultat før skat udgjorde DKK ‐20 mio. mod DKK ‐44 mio. i 2009.

Fokusering
- Vi har i 1.kvartal lanceret flere nye, spændende produkter, og det vil vi også gøre i den resterende del at 2010, ligesom vi fortsætter optimeringen af den samlede virksomhed. Vi tog med det endelige frasalg af de Caribiske bryggerier i februar 2010 et vigtigt skridt i den planlagte fokusering af Royal Unibrew, siger adm. direktør Henrik Brandt.

Udviklingen i 1. kvartal 2010 har omsætnings‐ og indtjeningsmæssigt været gunstigere end forventet.

Derfor skrues der op for forventningerne for hele 2010.

Der forventes fortsat en nettoomsætning i niveauet DKK 3,4‐3,6 mia., et EBITDA i intervallet DKK 475‐525 mio. og et resultat før skat på DKK 205‐255 mio.

Det forventes dog nu, at indtjeningen vil ligge i den øvre ende af intervallerne.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.127