23948sdkhjf
Log ind eller opret for at gemme artikler
Få adgang til alt indhold på Food Supply
Ingen binding eller kortoplysninger krævet
Gælder kun personlig abonnement.
Kontakt os for en virksomhedsløsning.

250.000 kroner til mindre fødevarevirksomheder

Penge fra Indenrigs- og Sundhedsministeriets Landsdistriktspulje skal hjælpe mindre og nye fødevareproducenter omkring Ringkøbing-Skjern med at udvikle deres virksomhed.

De afsatte penge skal sætte gang i erhvervslivet i landdistrikterne.

- Projektet skal sikre, at vi får sunde virksomheder inden for fødevareområdet i Ringkøbing-Skjern Kommune. Både nye virksomheder og mindre, eksisterende virksomheder får gavn af projektet, fortæller LAG-koordinator, Suzanne Eben Ditlevsen.

LAG Ringkøbing-Skjern er en Lokal Aktions Gruppe, som med midler fra den danske stat og EU skal være med til at udvikle landdistrikterne frem til 2013.

Tiltrække højtuddannet arbejdskraft

Projektet, der har titlen "Iværksætteri, Innovation og Udvikling af mindre fødevareproducenter", kobler mindre fødevareproducenter med praktikanter fra relevante udannelsesinstitutioner.

Udover forretningsudvikling skal praktikanterne også arbejde med videndeling og hjælpe virksomhederne med at danne netværk.

- Vi håber også, at projektet på sigt kan være med at tiltrække højtuddannet arbejdskraft til området, siger Suzanne Eben Ditlevsen.

Et samarbejde med Career Campus er derfor nærliggende. Praktikanterne skal nemlig have deres daglige gang her, ligesom de vil blive tilknyttet Foodcenter Videbæk.

Yderligere penge

Der er igennem LAG for nylig søgt om yderligere 250.000 kroner i supplerende EU-midler til projektet, som LAG'en har formuleret projektbeskrivelsen til.

Men ellers står Ringkøbing-Skjern Kommune for projektet for at sikre en sammenhæng med kommunens øvrige indsatser på fødevareområdet.

Se mere om

LAG Ringkøbing-Skjern

.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.11|instance-web04