23948sdkhjf

Danske kyllinger slagtes i udlandet

Bedre betaling medfører, at de danske landmænd i stigende grad sender deres slagtekyllinger til udlandet. Dermed falder råvaregrundlaget hos de danske slagterier.
I 2006 sendte de danske landmænd 1 mio. slagtekyllinger til udlandet. Sidste år var det tal steget til 7,3 mio. kr. Det skyldes, at de danske landmænd får en bedre betaling på udenlandske slagterier, skriver dagbladet Børsen.

Hos organisationen Danske Fjerkrælandmænd ser man tendensen som en ond spiral.

- Det tal vil stige, hvis ikke de danske fjerkræslagterier bliver i stand til at betale mere. De kyllingeproducenter, som sælger til slagterier uden for Danmark har jo rimelig gode resultater med det. Så jeg vil da tro, at udviklingen fortsætter, siger formanden for de danske fjerkrælandmænd, Martin Merrild, til dagbladet Børsen.

Faldende råvaregrundlag og produktion
En konsekvens af, at de danske kyllinger sendes til udlandet for at lade livet, er, at råvaregrundlaget for de danske fjerkræslagterier mindskes, og det er ikke det eneste. Martin Merrild frygter også, at den danske produktion falder.

- Jeg frygter også, at når produktionen falder, er der ingen, der investerer i nyt, og så fortsætter det nedad, siger han til avisen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.071