23948sdkhjf

Transportproblemer betyder flere arbejdspladser i Vrå

Problemer med transporten af slagtede svin fra det nyåbnede Danish Meat Company i Vrå til England har betydet, at der er blevet ansat yderligere omkring en halv snes slagteriarbejdere. Og det er ikke slut. I takt med, at antallet af slagtede svin stiger, skal der ansættes endnu flere.
Konceptet på Danish Meat Company går bl.a. ud på, at de halve grise sendes i containere til England til videre forarbejdning. Det sker hos ejerne af slagteriet, Midland Bacon. Det skriver Fødevareforbundet i en pressemeddelse.

- Det viste sig imidlertid, at vi kunne udnytte pladsen i containerne bedre, hvis de halve grise blev delt i tre. Derfor har vi åbnet en del af opskæringen og ansat flere medarbejdere, oplyser direktør Carsten Sørensen.

En tredeling giver store besparelser på fragten
En container kan rumme 25 tons, men man kom kun op på omkring 17 tons, når grisene skulle transporteres som halve. Derfor besluttede man at tredele grisene i for-, midter- og bagstykker. På den måde kan grisene pakkes bedre og man når op på næsten fuld volume i hver container.

- I praksis betyder det, at vi sender tre kølevogne af sted om dagen mod tidligere fire. Det giver selvfølgelig en stor besparelse på fragten og nu altså også nye arbejdspladser i Vrå. Omvendt forsvinder disse arbejdspladser på slagteriet i England, siger Carsten Sørensen.

Fra 6000 til 8000 svin om ugen
Antallet af medarbejdere i Vrå er dag således oppe på over 50. Men der skal ansættes flere i takt med, at antallet af slagtninger øges.

- I øjeblikket slagter vi omkring 6000 svin om ugen, men forventer, at det kommer op på mellem 8000 og 10.000. Vi har løbende forhandlinger med nye leverandører og det tegner meget positivt. Det betyder, at vi igen skal ansætte folk i produktionen, siger Carsten Sørensen, der dog ikke vil sætte tal på, hvor mange nyansættelser, der bliver tale om.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079