23948sdkhjf

Stærkt første kvartal for Lantmännen

Lantmännens resultat efter 1. kvartal 2010 viser en klar fremgang på hele 230 mio. sek. sammenlignet med samme periode i 2009. Især divisionerne for førevarer og energi har klaret sig godt.
Tre af Lantmännens fire divisioner har i regnskabsårets første måneder klaret sig særdeles godt med et positivt driftsresultat. Det betyder, at koncernen kan fremvise et overskud på 147 mio. sek. sammenlignet med et underskud på 83 mio. sek. efter samme periode i 2009.

- Lantmännens fremgang er et resultat af det effektiviseringsprogram, der blev sat i søen i løbet af 2009. Konjunkturen har nået bunden, og vi ser en lille fremgang, men det vil fortsat være hårdt for de landbrugsrelaterede aktiviteter, siger koncernchef Per Strömberg om det gode kvartalsresultat.

Divisonerne Fødevarer og Energi i fremgang
Som nævnt har tre af fire divisioner i Lantmännen givet overskud, men to divisioner skiller sig alligevel ud. Det er divisionerne for fødevarer og energi.

Division Energis driftsresultat for kvartalet ender på 59 mio. sek. (2009,1Q: 8 mio. sek.) og skal frem for alt ses i lyset af fremgang hos Lantmännen Agroetanol og Lantmännen Agoenergi.

Divisionen for fødevarer viser fortsat en stærk udvikling, og ligesom i forrige års første kvartal er driftsresultatet steget til 159 mio. sek. (2009,1Q: 55 mio. sek.). Det er især Lantmännen Unibakes fokuserede arbejde med omkostningsreduktioner, der har været medvirkende til det gode resultat.

Også Lantmännen Kronfågel og Lantmännen Doggy har haft fremgang takket være en stigende produktion, mens Lantmännen Cerealia har haft et svagere resultat end ventet.

- Vi er ved at være på rette kurs, men vi skal fortsat have fokus på vores omkostninger for at kunne satse, der hvor ressourcerne gør mest nytte, slutter Per Strömberg.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125